HOGYAN LEHET CSÚCSRA JÁRATNI EGY PANELLAKÁST?

by Tóth Rita
in Blog

   A panel épületek szerkezete ugyan kötöttségekkel jár, ám - egy kis fantáziával fűszerezve - nem lehetetlen kihozni a maximumot egy panellakásból. Milyen ötleteket valósítottak meg a 80 négyzetméteres győri panelben?

   Az elrendezést azzal variálta meg a tulajdonos, hogy a konyhát és az étkezőt betette az egyik nagyobb méretű szobába. A konyha helyén pedig egy tágas, és – a nagy ablaknak köszönhetően – rendkívül világos fürdőszobát alakított ki zuhanyzóval. Az eredeti fürdőszoba helyére egy wc került kézmosóval, míg a legkisebb helyiségből tárolót varázsolt a vasaló állványnak, porszívónak és egyéb dolgoknak.

   A gépészeti vezetékek helyét ügyesen megtalálták az új környezetben úgy, hogy még dobogóra sem volt szükség a csatorna elvezetéséhez. Az amerikai-konyhás nappaliban szagelszívó is helyet kapott a konyhabútorban. Az előtérbe felszerelt klíma kivezetését praktikus szekrényekkel ölelték körbe a fürdőszobában, ezáltal ötvözve a helyiség esztétikai megjelenését a hasznos rakodási térrel.

   Az eredeti épület szerkezetének és elrendezésének részét képezte a legkisebb szoba végében kialakított loggia. Mérete épp akkora volt, hogy teregetni lehetett ott a frissen mosott ruhákat. Az időjárás változékonysága miatt gyakori takarítást igényelt, így a tulajdonos cseppet sem bánta, amikor a társasház külső szigetelésével egyidejűleg megszüntetésre került a loggia, egybeolvadt a területe a szobával, mely által megnövekedett a szoba mérete. A közelben lévő parkok biztosítják a szabad levegőzés lehetőségét, ezért nem volt érdemes könnyeket ejteni a loggia megszüntetése miatt.

   Az elrendezés maximális kihasználása, a vezetékek elfedése, és a loggia szobává varázsolása mellett az esztétikai megjelenés a modern, igényes és minőségi burkolatokban mutatkozik meg. Szemet gyönyörködtető stílusba és színvilágba öltöztetve a lakást, eszedbe sem jut, hogy panel épületben jársz.

   Az U-alakú előszobának köszönhetően lehetőség nyílt a három dupla egységből álló, beépített gardrób szekrény elhelyezésére, mely egy négy-öt tagú család valamennyi ruhaneműjét magába tudja rejteni. A szobák így nem válnak szekrényektől zsúfoltakká.

   A kényelmes távfűtésnél saját magad szabályozhatod az egyes helyiségek hőmérsékletét, és nincs gondod a gázkazán karbantartására, cseréjére.

   Ebben a lakásban igazán otthonosan érezheted magad, és a tágasságra sem panaszkodhatsz.